del potro

Del Potro: Ovo je veliki trenutak za mene

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro vratio se danas na teren posle skoro godinu dana pauze, posle čega je rekao da je to „veliki trenutak“ u njegovoj karijeri. Del Potro nije igrao od februara prošle godine zbog povrede zgloba, a danas je na turniru u Sidneju, gde brani titulu, pobedio Sergija Stahovskog u dva seta, 6:3, 7:6. 
-Ovo je veliki trenutak za mene. Mislim da sam igrao dobro posle 10 meseci pauze. Dobro sam servirao. Forhend mi i dalje radi. To su dobri znaci za budućnost. Moram da radim vrlo vredno na bekendu i na kretnji, ali mislim da je vreme da razmišljam o povratku i da uživam – rekao je Del Potro novinarima posle meča. 
Popularni „Delpo“ je priznao da nije očekivao da pobedi u prvom meču posle povratka na teren, kao i da mu nije bilo lako tokom rehabilitacije. 
-Proveo sam mnogo vremena kod kuće. Bilo je stvarno tužno. Da budem iskren, nisam očekivao pobedu ovako rano u sezoni. Jako sam srećan, mnogo mi je drago je drago. Voleo bih da podelim ovu radost sa mnogim ljudima, ali oni su svi u Argentini. Nadam se da ćemo uskoro ponovo biti zajedno – rekao je Del Potro. 
Argentinski reprezentativac trenutno je 338. na ATP listi, a u drugom kolu Sidneja igraće protiv Fabija Fonjinija. On je kazao da je zglob izdržao današnji meč i da će biti spreman za sutrašnji duel. 
-Trebalo je da bude u gorem stanju posle tako intenzivnog meča. Videćemo večeras i možda sutra ujutru, ali moj lekar je tu. On mi daje mnogo samopouzdanja svakog dana, tako da i dalje pozitivno razmišljam i želim i dalje da igram tenis – rekao je Del Potro. 
On je prošle godine u finalu Sidneja pobedio Bernarda Tomića I osvojio svoju 18. ATP titulu. 

Povezana vest:  Fonjini iznenadio Nadala, za trofej sutra protiv Lajovića