ana ivanovic madrid 2014

AO 2015

Ana Ivanović: Kao da nisam bila ja na terenu

Teniserka Ana Ivanović rekla je da tokom celog meča protiv Čehinje Lucije Hradecke nije uspela da uhvati ritam što je glavni razlog njenog poraza u prvom kolu Australijan opena. 
-Mislim da tokom celog meča nisam osećala kao da sam ja na terenu. Bilo mi je teško da nađem ritam, a ona je u trećem setu podigla nivo igre. Stvarno sam se borila da nađem ritam – rekla je Ana Ivanović. 
Srpska teniserka je tako učešće na Otvorenom prvenstvu Australije završila već u prvom kolu, pošto je jutros izgubila od Čehinje Lucije Hradecke sa 1:2, po setovima 6:1, 3:6, 2:6. 
Ivanović je napravila čak 10 duplih grešaka, imala je 30 neiznuđenih grešaka i samo 19 direktnih poena. 
-Nisam mogla da nađem snagu ni pri servisu, ni pri udarcima sa osnovne linije. Mnogo puta mi je forhend završavao prekratko i to je razočaravjuće. Na turniru u Brizbejnu je moj servis funkcionisao dobro, osećala sam da sam napredovala u međusezoni… Očigledno je da toga nije bilo danas – kazala je Ivanović. 
Peta teniserka sveta je pre Australijan opena igrala u finalu turnira u Brizbejnu gde je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove. 
-Osećala sam se dobro pre ovog turnira. Imala sam sjajnu nedelju u Brizbejnu. Nivo je bio zaista visok. Ali, treba da prihvatite da ćete nekada imati teške dane i morate da prođete i to, da biste napredovali. Ja sam veliki perfekcionista i ponekad sebi preoštro sudim – dodala je ona. 

Povezana vest:  AO 2011, Rezultati trećeg dana (19. januar)