viktor troicki

AO 2015

Troicki protiv Berdiha noćas od 2.30

Srpski teniser Viktor Troicki meč trećeg kola Australijan opena protiv Čeha Tomaša Berdiha igraće u noći između četvrtak i petka oko dva sata i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, saopštili su danas orgranizatori.
Duel Troickog i sedmog nosioca postavljen je kao drugi na Margaret Kortu, gde program u jedan sat otvaraju Čehinja Karolina Pliškova i Ruskinja Ekaterina Makarova.
Do sada su se sastajali šest puta, a Srbin je pobedio u prvom susretu 2009. u Indijan Velsu. Poslednji put, u Pekingu prošle godine, češki teniser je bio bolji sa 6:3, 6:4.
U isto vreme kad i Troicki, na teren bi trebalo da izađe i Nenad Zimonjić, koji zajedno sa sa Pakistancem Aisam-Ul-Hak Kurešijem igra drugo kolo muškog dubla protiv španske kombinacije Pablo Kareno Busta/Giljermo Garsija Lopez.
Mečeve trećeg kola sutra igraju i drugi i treći nosilac Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal.
Federer se sastaje sa Italijanom Andreasom Sepijem, a taj meč je treći po rasporedu na Rod Lejver areni, gde program u jedan sat otvaraju Lusi Hradecka (Češka) – Julija Gerges (Nemačka) i Eženi Bušatr (Kanada) – Karolina Garsija (Francuska).
Na istom terenu igraće i Nadal, koji će u borbi za plasman u osminu finala od 10.30 sastaje sa Dudijem Selom iz Izraela.

Povezana vest:  Đoković bi se mogao naći među zaštićenim "srpskim proizvodima"