agnjeska radvanska

AO 2015

Pobede sestara Vilijams, Radvanske, Cibulkove i Kvitove

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila Ruskinju Veru Zvonarjovu sa 2:0 u setovima (7:5, 6:0). Vilijams, koja u Melburnu pokušava da osvoji svoju šestu titulu, a 19. grend slem trofej u karijeri, u trećem će kolu igrati protiv Ruskinje Elene Svotoline, koja je pobedila Amerikanku Nikol Gibs sa 7:6, 7:6. 
Šesti nosilac Poljakinja Agnješka Radvanska pobedila je za 44 minuta Šveđanku Joanu Larson sa 6:0, 6:1. Ona će za mesto u osmini finala igrati protiv Amerikanke Varvare Lepčenko, koja je pobedila domaću teniserku Ajlu Tomljanović sa 6:1, 7:6. 
Finalistikinja Australijan opena iz prošle godine Slovakinja Dominika Cibulkova plasirala se u treće kolo pobedom protiv Bugarske Cvetane Pironkove od 6:2, 6:0. Ona će u trećem kolu igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, koja je u tri seta pobedila Čehinju Denisu Alertovu, 6:4, 6:7, 6:2. 
Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo pošto je pobedila sunarodnicu Loren Dejvis sa 6:2, 6:3. Ona će za plasman u osminu finala igrati protiv Italijanke Kamile Đordi, koja je pobedila Terezu Šmitkovu iz Češke sa 6:1, 6:4. 
Čehinja Petra Kvitova plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Monu Bartel iz Nemačke sa 6:2, 6:4. Njena protivnica biće Amerikanka Medison Kiz, koja je pobedila domaću teniserku Kejsi Delakvu sa 2:6, 6:1, 6:1. 

Povezana vest:  Dueli Đokovića i Mareja najveće rivalstvo u 2012.