novak djokovic 1dan aoAO 2015
Đoković sigurnom igrom u osmini finala Melburna
 
Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen Opena, pošto je danas u trećem kolu savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (10:8), 6:3, 6:4.
Najbolji srpski teniser je pre svega pametnom i skoncentrisanom igrom, uz korišsvćenje snage protivnika protivnika, otvorio vrata četvrtog kola u kojem će se sastati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom, koji je napravio iznenaađenje eliminisavši Amerikanca Džona Iznera sa 3:0 u setovima.
Koliko je Đoković bio superioran u izboru taktike najbolje govori podatak da je duplo manje grešio od Verdaska koji je napravio skoro 50 neiznuđenih grešaka.
Đoković je posle izjednačene igre na početku prvog seta, u taj brejku uspeo da slomi Verdasaka iskoristivši četvrtu set loptu, da bi u drugom delu igre „upalio motore“, ekspresno vezao tri gema za vođstvo od 3:0 i tim jednim brejkom prednosti držao Španca do kraja seta na distanci, ponovo iskoristivši četvrtu set loptu.
Verdasko je pokušavao da parira Đokoviću snažnim udarcima, ali je u nekim trenucima delovao kao pomalo „raštelovani top“, koji je promašivao sigurne poene.
Đoković je u trećem setu ponovo za trenutak pustio Verdaska da „vodi igru“, da bi iznenada napravio rani brejk, preuzeo „dizgine“ i dominirao do kraja duela, iskoristivši prvu meč loptu.
Đoković sada vodi protiv Verdaska sa 7:4 u međusobnim mečevima, a sa narednim protvnikom Milerom do sada se nije sastajao.
Ovo je Đokovićevo deveto uzastopno četvrto kolo na Australijen Openu, čiji je pehar do sada osvajao četiri puta – 2008, 2011, 2012, i 2013. godine.
Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Nadal spreman za Dejvis kup