pobeda NIS Fed kup tima Srbije nad Hrvatskom5

Prijem za Ječmenicu, Novi Sad organizuje meč sa Paragvajem

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući selektora FED kup selekcije Srbije Tatjanu Ječmenicu i čestitao je na uspehu u Budimpešti i plasmanu u plej-of za popunu Svetske B grupe.
Srbija je u glavnom gradu Mađarske savladala Austriju, selekciju domaćina i Hrvatsku i u baražu će igrati sa reprezentacijom Paragvaja.
Vučević je istakao da je velika čast „kada za sugrađanku imate selektora nacionalne selekcije,a pogotovo kada ta selekcija ostvari dobar rezultat“.
„Svi navijamo da se naša reprezentacija vrati u sam vrh svetskog ženskog tenisa, jer je tu i mesto“, rekao je Vučević i dodao da je želja svih ljubitelja tenisa da se u tim vrate najbolje igračice.
Zahvaljujući se na prijemu Ječemenica je rekla da joj je drago što je gradonačelnik Vučević prepoznao uspeh FED kup selekcije Srbije.
-U Budimpeštu smo otišle sa mladom ekipom i cilj nam je bio da ostanemo u tom rangu, ali sada se otvorila šansa da učinimo nešto više. Mlade igračice su pokazale da imaju kvalitet i uspele su da obezbede plasman u plej-of – kazala je JKečmenica.
Govoreci o protivniku u baražu Ječeminica je rekla da su teniserke Paragvaja gledajući rang liste slabije plasirane od srpskih, ali da u taj meč mora da se uđe maksimalno skoncentrisano.
Ona je istakla da će u Teniskom savezu Srbije (TŠ) tek odlučiti gde će meč sa Paragvajom da se odigra, ali je naglasila da bi volela da to bude u Novom Sadu.
Član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Predrag Svilar rekao je da su i predstavnici TŠ u gostima kod čelnika grada, te da će na sastanku sa njima utvrditi da li Novi Sad ispunjava uslove da bude domaćin i ako odgovor bude potvrdan – Novi Sad će se kandidovati za organizaciju.
Meč između Srbije i Paragvaja na programu je 18. i 19. aprila.

Povezana vest:  Tipsarević sa Faljom za četvrtfinale