novak-djokovic rg ljut

Đoković pobedom startovao u Dubaiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na ATP turniru u Dubaiju savladavši danas u 1. kolu Kanađanina Vaseka Pospišila u dva seta – 6:4, 6:4. Bio je ovo prvi Đokovićev meč posle osvajanja Australijan Opena i tronedeljne pauze, zbog čega nije igrao u prepoznatljivom ritmu.
Međutim, razlika u kvalitetu bila je očigledna, premda je Kanađanin, trenutno 63. na ATP listi, bio veoma motivisan i pružio je dostojan otpor favoritu.
Postepeno i strpljivo Đoković je hvatao „zalet“, prvi set rešio je brejkom u devetom gemu, a definitivno je slomio Pospišila u sedmom gemu drugog seta, kada je poveo sa 4:3.
Bila je ovo treća pobeda Đokovića u isto toliko međusobnih okršaja protiv Kanađanina, nakon što je slavio prošle godine u Pekingu i 2013. u okviru Dejvis kupa.
Srpski teniser u osmini finala igra protiv Andreja Golubjeva iz Kazahstana, trenutno 107. na svetskoj rang listi, koga je dobio u sva tri dosadašnja međusobna duela.
Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, srpski as do sada je osvajao četiri puta, 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.
Posle ovog turnira Đoković putuje u Kraljevo, gde će od 6. do 8. marta braniti boje nacionalnog tima protiv selekcije Hrvatske, u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Povezana vest:  Federer se sutra vraća na teren, Evans prvi rival u Dohi