daviscup-logo

Priprema se teren za Dejvis kup, uskoro stižu prvi igrači

Predsednik Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije Predrag Petronijević rekao je danas da je u toku priprema podloge u kraljevačkoj Hali sportova za meč Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske, a da će za koji dan već stići prvi teniseri.
-Podloga je izbor naše selekcije. Reč je o brzoj podlozi kao na Australian openu, koja će biti sa još bržim premazom, šsto će joj dati dodatnu brzinu – rekao je Petronijević.
On je dodao da je počela obuka volontera, sakupljača loptica, koji dolaze iz svih delova Zapadne Srbije.
Petronijević kaže da su skoro sve pripreme završene i da prodaja karata počinje u petak, 27. februara na bilet servisu nove Hale sportova, ali da još uvek ne zna koliko će biti karata pušteno u prodaju.
U okviru priprema za organizaciju Dejvis kup meča Srbije i Hrvatske, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović i gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, održali su sastanak bezbednosnih struktura, lokalnih i republičkih inspekcijskih organa i javnih preduzeća.
Simovih je rekao da je cilj da se sve službe uključe i da rade zajedno, kako bi se Kraljevo predstavilo u što boljem svetlu.
-Očekujemo da Kraljevo posete brojne ličnosti iz javnog i političkog života Srbije, i zato želimo da budemo pravi domaćini. Potrudićemo se da na Gradskom trgu postavimo video bim, gde će se prenositi mečevi – rekao je Simović.
Grad Kraljevo će u vreme održavanja Dejvis kupa, organizovati donatorsko veče, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu magnetne rezonance za Opštu bolnicu u Kraljevu, koja košta oko 700.000 evra.

Povezana vest:  ATP I WTA VIMBLDON, Troje srpskih tenisera danas na terenu