novak_djokovic_portret_naocareROLAND GAROS 2010

U nedelju počinje turnir na Rolan Garosu

 

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, drugi gren slem u godini – Rolan Garos, počinje u nedelju 23. maja, trajaće 15 dana, a titule će braniti Švajcarac Rodžer Federer i Ruskinja Svetlana Kuznjecova. Nagradni fond turnira biće 16.800.000 evra, tako da će pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji u singlu pripasti po 1.120.000 evra.

Povezana vest:  Fonjini "ispustio" Nadala

Prošle godine Federer je u finalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga sa 3:0 i tako osvojio prvu titulu na Rolan Garosu. U konkurenciji teniserki Kuznjecova je u finalu pobedila zemljakinju Dinaru Safinu sa 2:0 i došla do svoje druge gren slem titule.

Ove godine igraće četvorostruka šampionka Belgijanka Žistin Enen, koja nije učestvovala na Rolan Garosu od 2007. godine. Ona se posle pauze vratila na početku ove sezone i odmah igrala u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Boje Srbije braniće Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević u singlu i Nenad Zimonjić u dubl konkurenciji a kod devojaka nastupiće Jelena janković i Ana Ivanović.

Povezana vest:  WTA SEUL, Zakopalova i Klejbanova u finalu

Učešće na ovom prestižnom turniru već je otakazalo nekoliko takmičara i to Kim Klajsters, Ursula Radvanska, Sanija Mirza, Ana-Lena Grenefeld i Sabina Lisicki i prema poslednjim informacijama Karolina Voznjacki a kod muškaraca Huan Martin del Potro, Nikolaj Davidenko, Džejms Blejk, Tomi Has, Igor Andrejev i Ivo Karlović.