Roger_Federer_portretROLAN GAROS 2010

Rodžer Federer: Nemam kompleks Rafaela Nadala!

 

Svetska elita belog sporta okupila se u Parizu na jednom od četiri Grend slema sezone. U muškom tenisu, naravno, vodiće se velika borba a primat u tome, naravno, imaće Rodžer Federer i Rafael Nadal, prvi i drugi na ATP listi.

Stari znanci, ipak!

Povrede su “tukle” obojicu ove sezone ali na poslednjem njihovom duelu, ili, može se slobodno reći derbiju večitih, pobedio je Nadal u Madridu. Sada je red na revanš ili nastavak dominacije “Kralja šljake” kako mnogi zovu Rafu.

Povezana vest:  Laslo Đere počeo ponovo da trenira

Uoči početka Roland Garrosa, drugog Grend Slema u sezoni najbolji svetski teniser i branilac titule Rodžer Federer suočio se u Parizu sa mnogim pitanjima novinara ali jedno je bilo specifično – Ima li kompleks Rafaela Nadala…

Švajcarac je u posljednjih pet godina na Roland Garosu gubio isključivo od Nadala. Nadal je 2005. bio bolji u polufinalu, a sledeće tri godine velikog suparnika je pobeđivao, isključivo, u poslednjem meču – u finalu!

Povezana vest:  Tipsarević i Troicki sutra na terenu

Federer je svoju priliku napokon dočekao i iskoristio je prošle godine, kada je Nadal ispao u osmini finala.

Federer i Nadal u karijeri su se sastajali 21. A, za sada void Nadal sa 14 pobeda. Na zemljanoj je, podlozi rezultat 10 – 2 u korist Nadala.

-Nemam nikakvu mentalnu blokadu kada igram protiv Nadala. Da je rezultat 50-0 za njega, možda bih imao kompleks, ali to nije slučaj – ljutito je odgovorio Federer.

Povezana vest:  JUNIORSKO AO 2013, Nikola Milojević u osmini finala

Dodao je kako ove godine oseća manji pritisak nego ikada pre Roland Garosa.

-Dokazao sam sebi a možda i mnogim drugima da mogu osvojiti ovaj turnir – završio je Federer.