J jankovic photo  Harry How Getty Images SportJanković u osmini finala Indijan Velsa

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Indijan Velsu pošto je kasno večeras u šesnaestini finala savladala Amrikanku Medison Kiz u tri seta – 5:7, 6:4, 6:3.
U iscrpljujujućoj, dva sata i 18 minuta dugoj borbi Jankovićeva je dugo tražila rešenje da sruši otpor uporne, 10 godina mlađe protivnice.
Pronašla ga je u šestom gemu trećeg seta, kada je brejkom izjednačila na 3:3, da bi potom rutinski dobila preostala tri gema, ponajviše zahvaljujući iskustvu.
Tri izgubljena gema na svoj servis koštala su Srpkinju prvog seta, ali je u nastavku susreta poboljšala igru, smanjila broj grešaka i bila mnogo sigurnija i aktivnija, pa je zasluženo izjednačila na 1:1.
Završni deo duela nije počeo dobro, jer je Amerikanka povela sa 2:0, međutim, Jankovićeva nije posustajala i kada je nakon 3:3 osvojila gem na svoj servis otpor američne teniske nade definitivno je bio slomljen.
Bila je ovo druga pobeda srpske teniserke u njihovom trećem međusobnom okršaju.
U borbi za četvrtfinale Jankovićeva se sastaje sa Švajcarkinjom Belindom Benčić, trenutno 37. na WTA listi, koja je priredila iznenađenje savladavši petu teniserku sveta, Dankinju Karolinu Voznjacki sa 6:4, 6:4.
Turnir se igra za nagradni fond od 5,38 miliona dolara.

Povezana vest:  ATP LISTA, Federer povećao prednost, Tipsarević pao na 9. mesto