jelena jankovic ao 1danJanković: Nikada ne bih rekla da ću igrati finale

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas da nije očekivala da će se plasirati u finale turnira u Indijan Velsu, jer je samo tri dana pre početka takmičenja imala problema sa povredom.
Jankovićeva zbog povrede prepone, još od meča protiv Čehinje Petre Kvitove u drugom kolu turnira u Dohi krajem februara, nije trenirala, pa je tako bez imalo pripreme došla na turnir u Indijan Velsu.
-Pre početka turnira ne bih izabrala sebe i rekla da ću se plasirati u finale. Tri dana uoči turnira sam hramljala zbog bolova i bila sam u nedomumici da li uopšte mogu da učestvujem na turniru, jer nisam mogla da se normalno krećem i trčim – rekla je Jankovićeva, a prenosi zvanični sajt takmičenja.
Ona je dodala da tokom pauze zbog povrede uopšte nije trenirala i da je na turnir došla u potpunosti nespremna.
-Prvi put sam posle povrede na meču u prvom kolu udarila lopticu… Udarala sam je tako dobro, iako nisam trenirala. Osećam se kao da mi je nešto ‘kvrcnulo’. Imala sam dobar osećaj, ali nisam se nadala finalu – kazala je 21. teniserka na WTA listi.
-To je čudno. Ponekada se pripremate jako dobro, trenirate mnogo I naporno, po ceo dan vežbate, a onda ispadnete u ranoj fazi. Zatim dođu vremena, kao ovo sada, gde ste nespremni, a pobeđujete. Došla sam ovde tek što sam se oporavila, ali sam se fenomenalno osećala od samog početka – dodala je ona.
Jankovićeva će se sutra od 17.00 po srednjeevropskom vremenu sastati sa Rumunkom Simonom Halep u finalu turnira u Indijan Velsu, koji je osvojila pre pet godina.
To će biti njihov peti međusobni okršaj, a Rumunka vodi sa 3:1.

Povezana vest:  Rojters: Đoković teniski terminator nežnog srca