novak djokovic 1dan ao

Đoković pobedio Federera za četvrtu titulu u Indijan Velsu

Posle dva časa i 17 minuta meča Novak Đoković pobedio je Rodžera Federera sa 2:1 (6:3, 6:7 I 6:2) i odbranio titulu od prošle godine, četvrtu ukupno. Ovo je bila 18 pobeda srpskog tenisera od 38 koliko su se puta njih dvojica sastali.

Poslednji put igrali su u Dubaiu kada je slavio Federer a ovo je drugi duel u 2015. Ovo je Đokoviću 50. titula u karijeri, 21. na mastersima, a četvrta u Indijan Velsu. 
Đoković je i prošle godine pobedio Federera u finalu. On je danas bio siguran u prvom setu, u kojem je prepustio samo 24 poena Švajcarcu, a bio mu je dovoljan jedan brejk da dobije prvi set za samo 32 minuta. 
Federer je, međutim, u drugom setu zaigrao mnogo bolje i uspeo je da posle dugačkog poena povede s 5:3. Đoković je uspeo da dođe do taj-brejka, ali je napravio dve uzastopne servis greške i dodelio je Švajcarcu set. Đoković se tada iznervirao i razbio reket, a meč je ušao u treći set. 
Početak trećeg seta takođe je protekao u neizvesnoj borbi, ali je posle četvrtog gema Federer počeo da ređa greške, a Đoković je uspeo da napravi nešto kasnije brejk i povede sa 4:2. 
Srpski reprezentativac povratio je tada sigurnost i priveo je set kraju. 
-Bilo je ovo sjajno finale. Nadam se da ćemo se ponovo sastati ove godine. Ovo je zaista jedan od najboljih turnira u svetu, tako mi to osećamo. Hvala mom timu na sjajnoj podršci, ne bi ovo bilo moguće bez njih. Stalno to pričam, ali to je zato što ne uzimam stvari zdravo za gotovo. Hvala vam što ste mi omogućili da živim ovakav život – rekao je Đoković. 
Federer je priznao poraz i najavio je povratak i sledeće godine. 
-Čestitam, Novače, na sjajnom finalu, počeo si sezonu na sjajan način i želim ti uspeha. Ovo je jedan od najboljih turnira u sezoni, uživam svake godine i nadam se da se vidimo ponovo sledeće godine – rekao je Federer. 

Povezana vest:  ATP MAJAMI, SERIJA 1.000, Zimonjić i Nestor slavili