djokovic PHOTO Harry  How Getty Images Sport

Đoković: Na vrhuncu sam karijere

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković je osvajanjem Indijan Velsa došao do 50. ATP titule u karijeri, i tako stigao do 10. mesta na večnoj listi po broju osvojenih trofeja. 
-To je sjajan rekord. Mnogo sam se borio za taj rezultat. Prestigao sam (trenera Borisa) Bekera po broju titula. Na vrhuncu sam karijere, gledam da iskoristim tu činjenicu i da se zadržim na ovoj (prvoj) poziciji što je duže moguće. Boriću se da osvojim još mnogo trofeja – rekao je Đoković. 
Srpski teniser je rano jutros po srednjoevropskom vremenu u finalu Masters turnira u Indijan Velsu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:2). 
-Mislim da sam odigrao odličan meč. Igrao sam s velikim intenzitetom, bio sam veoma posvećen svakom udarcu. Rodžer se žestoko borio. Opet je pokazao koliki je šampion, neko ko se nikad ne predaje. Kada smo ušli u treći set sve je bilo otvoreno. Na kraju meča sam osetio veliko olakšanje – kazao je srpski teniser. 
Đoković i Federer su se sinoć sastali po 38. put u karijerama, a srpski teniser je došao do 18. pobede. Đoković je dodao da mu je najveći protivnik Federer. 
-Federer je uvek bio najveća prepreka koju je potrebno da savladam, što se odnosi i na (Rafaela) Nadala. Lično smatram da je Nadal na šljaci najteži protivnik, a Rodžer na brzim podlogama – dodao je Đoković. 
Federer je posle meča imao samo reči hvale za Đokovića. 
-Novak je odigrao sjajan turnir. On protiv svakoga igra veoma jako, a meni je ovo bio izuzetan meč u kom sam uživao. Novak je najteži mogući protivnik. Servise uzvraća jako dobro, pogotov drugi servis. Ja sam se iz tog razloga koncentrisao upravo na to – kazao je Federer.

Povezana vest:  ATP KINA, Đoković u poolufinalu