djokovic PHOTO Harry  How Getty Images SportĐoković: Bitno je da održite čvrstinu
 
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Majamiju, u SAD.
Najbolji teniser sveta u utorak rano ujutro po srednjoevropskom vremenu pobedio je Stiva Darsisa iz Belgije sa 2:0 u setovima (6:0, 7:5).
-Prvi set je bio isti kao i u prvom meču, išao je na moju stranu, a to što nisam iskoristio šanse na početku drugog seta, dovelo je do toga da imamo neizvestan set. Zakomplikovao sam sebi malo život, ali na kraju sam ipak pobedio – rekao je Đoković novinarima posle meča.
On je dodao da je očekivano da, nakon dobijenog prvog seta od 6:0, protivnik podigne nivo igre, promeni nešto u svom pristupu.
-A, vama malo opadne koncentracija… To je sve normalno u toku meča, ali je bitno da održite čvrstinu i na neki način koncentraciju i da se opet vratite u igru koja je neophodna za pobedu – kazao je Đoković.
Đoković, koji brani titulu u Majamiju, u sledećem će kolu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je pobedio Brazilca Tomaža Belučija sa 2:0 (7:5, 6:4).
-Igrao sam sa njim nekoliko puta na različitim podlogama. On je igrač kome odgovaraju uslovi u Majamiju, sporija podloga, veći odskok. Vrlo neugodan igrač zato što ima dosta varijacija u svojoj igri, menja brzinu, dinamičan je, vrlo brz – naveo je Đoković.
-Nepredvidiv je, i ako mu krene, može da bude izuzetno opasan i to zahteva koncentraciju od prvog minuta – dodao je srpski teniser.
Povezana vest:  Đoković pobedio Federera i odbranio titulu u Rimu