novak djokovic 1dan ao

Đoković u polufinalu Majamija

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u polufinale masters turnira u Majamiju, pošto je u noći između četvrtka i petka u četvrtfinalu savladao Španca Davida Ferera u dva seta, rezultatom 7:5, 7:5.
Za ulazak u finale, Ðoković će igrati protiv 24. Tenisera sveta, Amerikanca Džona Iznera, koji je u četvrtfinalu napravio iznenađenje pobedivši Japanca Keija Nišikorija sa 2:0. Biće to njihov deveti međusobni duel, a od prethodnih osam srpski teniser je dobio šest.
Ðoković je meč protiv Ferera počeo loše i izgubio je već svoji prvi servis gem, pa je Španac posle samo 12 minuta vodio sa 3:0. U tim trenucima sve je ličilo na igre srpskog tenisera iz prva tri kola, ali se, na sreću, to brzo promenilo.
Od četvrtog gema prvi igrač sveta počeo je postepeno da podiže nivo igre i u sedmom gemu je uspeo da vrati brejk, da bi set prelomio u 11. gemu, kada je drugi put oduzeo protivniku servis. Poslednji gem Ðoković je dobio u stilu svog tenera Borisa Bekera, jer je dva od četiri poena završio izvanrednim volejima na mreži.
Drugi set naš teniser počeo je mnogo bolje nego prvi, jer je do prednosti stigao već u trećem gemu, a u tome mu je, sa dve dvostruke servis greške, znatno pomogao Ferer. Posle toga je Ðoković bez problema dobo svoja tri servis gema, ali ne i četvrti, kada je kod vođstva od 5:4 servirao za meč.
Španac je iskoristio poslednju priliku da produži borbu i nakon što je spasio jednu meč loptu iskoristio je svoju drugu bejk šansu u meču i izjednačio na 5:5.Ðoković, međutim, ne bi bio prvi teniser sveta kada bi ga takvi propusti izbacivali iz ritma i takta. Ostao je miran i maksimalno koncentrisan i već u narednom gemu je napravio svoj četvrti i odlučujući brejk u meču. Poveo je sa 6:5, a onda nije propustio drugu šansu i na svoj servis je lako stigao do 14. pobede u 19. međusobnom duelu protiv Ferera.
Braniocu titule u Majamiju sada predstoji možda i najteži zadatak, jer ga čeka Izner, najbolji server sveta, koji je protiv Niškorija odigrao fantastičan meč. Ðoković je pokazao da ima recept za igru američkog tenisera, ali da bi ga sutra pobedio moraće da smanji broj neiznuđenih grešaka.
Večeras ih je napravio 37, što je mnogo. Poređenja radi, u prva tri meča na turniru u Indijan Velsu, koji je osvojio pre nešto manje od dve sedmice, prosečno je pravio 18 neiznušenih grešaka. U Majamiju ih prosečno ima deset više po meču i zbog toga se toliko mučio u svim dosadašnjim duelima. 

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Ðoković: Nisam u stanju da pružim maksimum