novak djokovic 1dan ao

Đoković u trećem kolu turnira u Monte Karlu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Masters turnira u Monte Karlu, pošto je u drugom kolu pobedio Španca Alberta Ramosa-Vinolasa sa 2:0, u setovima 6:1, 6:4. Đoković je u njihovom drugom međusobnom duelu do isto toliko pobeda došao posle sat i 27 minuta igre. 
Prvi set nije doneo mnogo uzbuđenja. Đoković, prvi teniser sveta, je u potpunosti u tom periodu nadigrao Španca, koji je pri rezultatu 4:0 za srpskog tenisera uspeo da dođe do brejka, ali je to bilo sve što je Ramos-Vinolas učinio u prvom setu. 
U drugom setu viđena je znatno veća borba. Ramos-Vinolas je bolje servirao na početku tog perioda igre i lako dolazio do gemova, međutim, sredinom seta je usledila desetominutna pauza, jer podloga nije bila prskana vodom između setova, pa je postala klizava. 
Đokoviću je ta pauza više odgovarala. Lako je nakon odmora osvojio gem na svoj servis, a onda je došao i do jedinog brejak u tom periodu, koji mu je, ispostavilo se na kraju, bio dovoljan za trijumf i plasman u treće kolo turnira. 
Đoković će se u osmini finala turnira u Monte Karlu sastati sa boljim iz duela između Australijanca Bernarda Tomića i Austrijanca Andreasa Hajdera-Maurera. 

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Fonjini se povukao, Đoković u polufinalu