nole laureus nagrada polo 2012

Đoković ponovo dobio nagradu „Laureus“

Najbolji teniser sveta Novak Đoković drugi put u karijeri dobio je nagradu „Laureus“ za svetskog sportistu godine, saopšteno je na svečanosti u Šangaju. Đoković je ovo prestižno priznanje prvi put dobio 2011. godine, kada je osvojio 10 titula, od čega tri na gren slemu, dok je u 2014. godini slavio na sedam turnira, uključujući Vimbldon.
Najbolja sportistkinja je atletičarka iz Etiopije Genzebe Dibaba, dok je najbolji tim fudbalska reprezentacija Nemačke, osvajač Mundijala u Brazilu.
Trofej za otkriće godine dobio je vozac Red Bula Danijel Rikardo, koji je prošle godine ostvario tri pobede u Formuli 1, ostavivši iza sebe timskog kolegu Sebastijana Fetela.
Nagrada za posebno dostignuće pripala je bivšoj kineskoj teniserki Na Li, koja je slavila na Australijan Opena i potom objavila povlačenje, dok je nagradu za sportski duh dobio najbolji kineski košarkaš vih vremena Jao Ming.
Sportista godina sa invaliditetom je Tatjana Mekfejden, a nagrada za povratak godine pripala je ragbisti iz Južne Afrike Šalku Burgeru.

Povezana vest:  AO 2014, Ivanović: Znam šta je potrebno za osvajanje gren slema