djokovic PHOTO Harry  How Getty Images Sport

Đoković lako do četvrtfinala

Novak Đoković se plasirao u četvrfinale teniskog Masters turnira u Monte Karlu, pošto je danas u osmini finala savladao Andreasa Hajder-Maurera iz Austrije sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0. Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Marina Čilića iz Hrvatske, koji je ranije danas pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 2:0. 
Srpski teniser je već u prvom gemu današnjeg meča oduzeo servis protivniku i tu prednost je bez ikakvih problema sačuvao do kraja. Prvi teniser sveta je, iako do kraja seta nije imao nijednu brejk loptu, bio siguran na svoj servis, kontrolisao je meč, dozvolivši Austrijancu samo pet poena na svoj servis, pa je posle 34 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima. 
Drugi set je počeo na identičan način kao i prvi – brejkom Đokovića. Međutim, za razliku od prvog seta, Đoković je i u trećem napravio brejk, pa se otpor Hajder-Maurera u tom trenutku potpuno slomio. 
Đoković do kraja seta nije dozvolio protivniku niti jedan gem, pa se posle samo 57 minuta igre plasirao u četvrtfinale turnira u Monte Karla. 

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Đoković pobedio Berdiha, Srbija izjednačila na 2:2