Aleksandra Krunic8FED CUP 2015
Srbija povela protiv Paragvaja, pobeda Aleksandre Krunić

Ženska teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Novom Sadu sa 1:0 protiv Paragvaja, u plej-ofu za popunu Druge Svetske grupe Fed kupa, pošto je AleksandraKrunić pobedila Veroniku Kepede Rojg sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3).
Krunićeva, 77. teniserka sveta pobedila je Rojg, 166. na WTA listi za sat i 23 minuta i tako donela prvi poen Srbiji.
Srpska teniserka igrala je sigurno u prvom setu, a Rojg joj je ozbijniji otpor pružila tek u završnici drugog seta.
Krunićeva je osvojila prvih devet gemova na meču, ali je u završnici popustila, pri rezultatu 4:2 izgubila je svoj servis, ali je odmah vratila brejk i privela meč kraju.
-Trudila sam se da budem koncentrisana, igrala sam pod pritiskom zbog domaće publike i trudila sam se da to ne utiče na igru, ali nisam uspela. Ostala sam mirna u drugom setu kad se malo ‘zakuvalo’, da sam izgubila gem na 4:3 ili 5:3 posao bi bilo teži, ali drago mi je što sam nastavila da radim i završim meč-rekla je Krunićeva posle meča za RTS.
Srpska teniserka dodala je da joj pobeda mnogo znači jer je sa malo samopouzdanja ušla u duel.
-Došla sam maletene bez pobede u poslednjih mesec dana, ne mogu da kažem da imam mnogo samopouzdanja. Ali, kako Fed kup može da pokvari tok turnira u sezoni, tako može i da uzdigne i mislim da sam dobro obavila posao, da sakupim samopouzdanje i nastavim sa narednim turnirima- rekla je Krunićeva.
Nešto kasnije na programu je drugi meč, a na teren će šesta teniserka sveta Ana Ivanović i Monserat Gonzales, 225. na WTA listi.
-Verujem da će Ana dati 100 odsto, a za ostalo ćemo videti. Ovo je Fed kup, nije isto kao na ostalim turnirima, ima više emocija. Nadam se da će ostati prisebna i obaviti posao najbolje što zna, a to može jer je jedna od najboljih teniserki sveta- rekla je Krunić.

Povezana vest:  Zimonjić i Anderson u osmini finala Mastersa u Parizu