AA_tennis_ball_racquetOtvoreno Prvenstvo Francuske

Tereni u Diznilednu ?!

 

Diznilend, zabavni park za sve uzraste smešten u Marne-le-Valléeu, 30 kilometara od Pariza, jedna je od tri moguće nove lokacije za održavanje drugog teniskog Grend Slem turnira sezone.

Žilber Isern, glavni direktor Francuskog teniskog saveza, rekao je da se mogućnost preseljenja turnira sa Roland Garosa razmatra zbog toga što turniru treba veći prostor, kako bi bio konkurentan u tom segmentu sa ostala tri Grend Slem turnira.

Povezana vest:  Kuznjecovoj titula u Vašingtonu

Francuski teniski savez ima ugovor sa Roland Garosom do 2015, a već od sledeće godine bi drugi Grend Slem turnir sezone na zemljanoj podlozi mogli pratiti na jednoj od tri izabrane nove lokacije u odabiru saveza, koji ipak preferira ostanak na Rolan Garosu, u kojem se Otvoreno prvenstvo Francuske održava od 1928. Ipak, izgradnja nova dva stadiona koštala bi oko 200 miliona evra.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić stala u prvom kolu Indijan Velsa

U koliko se čelnici Francuskog teniskog saveza odluče na preseljenje, jedna od tri varijante za novu lokaciju je Diznilend, koji zauzima površinu veliku poput petine Pariza. Druga opcija je u blizini Versajske palate, a treća u Isernu.

Bez obzira koju bi od te tri lokacije u Francuskom teniskom savezu odabrali, u planu bi bila izgradnja novog kompleksa za Frenč Open sa 55 zemljanih terena, uključujući i dva velika stadiona sa pokretnim krovovima, koji bi imali kapacitete od 18.000, odnosno 12.000 mesta.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Ðoković i Zimonjić sutra na terenu Rolan Garosa