safina_8par_hm39ROLAN GAROS 2010

Safina posle ispadanja: Progutaću ovo i nastavljam dalje

 

Senzacija u prva tri dana je poraz Dinare Safine u prvom kolu u utorak! Čak 17 dvostrukih grešaka na servisu imala je Dinara Safina, deveti nosilac Rolan Garosa. Finalista Grend Slem turnira u poslednje dve godine oprostila se od ovogodišnjeg izdanja već u prvom kolu.

Bolja od bivšeg reketa broj jedan u utorak je bila Japanka Kimiko Date Krum sa 2:1 u setovima (3:6, 6:4, 7:5). Japanka ima 39 godina!

Povezana vest:  Bolitijeri: Srbija ima dosta talenata

-Bila sam dominantna u prvom setu a u drugom sam imala brejk prednosti i u trećem dva. Trebalo je sve biti gotovo u dva seta, ali ona je zaigrala agresivno i to je to. Počela sam gledati njenu i prestala razmišljati o svojoj igri. Izgubila sam se – rekla je Safina.

-Nemam namere da se predam. Progutaću ovo i nastaviti dalje. To je život! Posle kiše uvek dođe sunce – hrabrila se sestra Marata Safina posle teškog poraza.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Igraju Jankovićeva, Đoković i Zimonjić

A koliko su tek kladionice zaradile?!

Date Krum je druga najstarija pobednica meča na Roland Garrosu u Open eri. Safinu je pobedila Japanka koja ima 39 godina, sedam meseci i 26 dana, i tako postala najstarija igračica koja je na WTA Turu savladala protivnicu iz TOP 10 teniserki. Prethodni rekord bio je u vlasništvu Biljie Džean King (39 godina, šest meseci, 29 dana).

-Bila sam jako srećna što igram na terenu Suzane Lenglen za koji me vežu sjajne uspomene. Tu sam 1995. godine savladala Ivu Majoli, a potom izborila polufinale protiv Aranče Sančez-Vikario na Filipe Šatijeru.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva 14, Ivanovićeva pala na 17. mesto

-Ne volim baš crvenu zemlju, no ova pobeda protiv Safine i to menja. Čak i da nisam pobedila bila bih srećna samo činjenicom da sam igrala protiv Dinare na Suzan Lenglenu – kazala je skromna Japanka, osvajačica osam WTA titula i bivša polufinalistkinja Australian Opena, Vimbldona i Roland Garosa.