Dan Tenisa Eucerin i Novak Djokovic Fondacija 1ODRŽAN DAN TENISA U OKVIRU PROLEĆNOG FESTIVALA

Novak Đoković Fondacija u saradnji sa Eucerin Srbija održala je danas na terenima Teniskog centra „Novak“ Dan tenisa za decu do 10 godina, u okviru „Prolećnog festivala grada Beograda“. Zahvaljujući stručnom timu trenera mališani su učili osnove tenisa, družili se i zabavljali. Eucerin Srbija ovom prilikom, jer je tenis jedan od sportova u kome je koža najviše izložena suncu, organizovao je i edukaciju koja je za cilj imala da decu i roditelje informiše o pravilnom ponašanju prilikom izlaganja sunčevom zračenju,. Mališani su uživali i u kreativnim radionicama slikanja i crtanja.

Dan Tenisa Eucerin i Novak Djokovic Fondacija„Današnji događaj je naš simbolični doprinos jednoj lepoj manifestaciji kao što je „Prolećni festival“.Želeli smo da ga zajedno sa našim prijateljima iz Eucerin Srbija upotpunimo, i omogućimo najmlađima da se učeći osnove tenisa upoznaju, druže, zabave. U Danu tenisa, videli smo i mogućnost da lepo spojimo sa korisnim – da mališani nauče i izgrade svest o tome koliko je važno da čuvaju zdravlje svoje kože. Pored obrazovanja, za nas kao Fondaciju veoma je važno da istaknemo kolika je vrednost sporta u životu deteta. Sport je put da deca od najranijeg uzrasta nauče pravila fer pleja i jednog dana postanu uspešni i kvaliteni ljudi“, rekla je Maja Jovanović, projekt menadžerka Fondacije.
Prema rečina Nade Miletić Nevajde, predstavnice Eucerin Srbija, Fondacija i Eucerin Srbija nisu se slučajno sreli u ovom projektu.
„Novak Đoković Fondacija već je dosta toga uradila za dobrobit i zdravlje dece u Srbiji, a Eucerin Srbija, kroz akcije poput ove danas, za cilj ima da naši najmlađi na što primereniji način, kroz zabavu i sport, nauče kako da sačuvaju zdravlje svoje kože, zaštite se od štetnih uticaja UV zraka, i steknu dobre preventivne navike. Naša koža pamti sve od rođenja, a 80 odsto ukupnog negativnog kumulativnog efekta sunčevog zračenja sakupi do osamnaeste godine. Raduje me što će se naša saradnja nastaviti kroz slične akcije jer, kao i sport, zaštita dečije kože od negativnog sunčevog zračenja i stvaranje preventivnih navika od izuzetnog su značaja za zdravlje dece, njihovu budućnost, ali i budućnost cele zemlje. Takođe me je obradovalo i to što smo se danas, kroz druženje sa malim teniserima među kojima je možda i neki novi Novak Đoković, uverili da smo na planu informisanja građana o pravilnom ponašanju na suncu i štetnim posledicama već napredovai, kao što me raduje i to što su naši mali teniseri i njihovi roditelji danas o tome saznali nove, važne informacije“, rekla je Nevajda.
Beogradski prolećni festival se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, Sekretarijatom za privredu, TOB, uključujući i gradske opštine, ustanove kulture i preduzeća. Tokom Festivala, koji će trajati do kraja maja, biće upriličen bogat kulturni i sportski program sa ciljem razvoja Beograda kao metropole.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanović 6, Janković 25. na WTA listi