djokovic peking

Đoković pobedio Almagra za osminu finala u Rimu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Rimu pošto je danas u 2. kolu savladao Španca Nikolasa Almagra sa 2:1 u setovima – 6:1, 6:7 (5:7), 6:3.
Đoković, koji u Rimu brani titulu, bio je slobodan u 1. kolu, a očekivano je slavio u startnom meču za četvrtu pobedu nad Almagrom u isto toliko dosadašnjih međusobnih duela.
Prvi set srpski as je odigrao u svom stilu, oduzeo je servis protivniku u 4. i 6. gemu i raznovrsnim udarcima na uverljiv način započeo susret sa trenutno 174. teniserom sveta.
Očekivalo se da u nastavku rutinski okonča meč, međutim, Španac je zaigrao veoma dobro, servis mu je bio gotovo besprekoran, pa je vođena velika i izjednačena borba.
Nije bilo nijednog brejka u tom delu susreta i odlučio je taj-brejk, kada je Đoković neobjašnjivo prokockao prednost od čak 5:2. Uporni Almagro osvojio je pet vezanih poena i zasluženo napravio spektakularan preokret za izjednačenje u setovima, ponajviše zahvaljujući sjajnim bekhend udarcima.
Španac nije popuštao ni u odlučujućem setu. Odupirao se favoritu sve do osmog gema, kada je Đoković konačno napravio brejk za vođstvo od 5:3 i potom završio posao nakon dva sata i dva minuta atraktivne borbe.
U osmini finala srpski teniser sastaje se sa pobednikom duela između Brazilca Tomaza Belučija i Španca Roberta Bautiste Aguta.
Turnir, koji se u prestonici Italije igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Đoković je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014), a biće to njegova poslednja priprema pred učešće na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj – 7. jun).

Povezana vest:  Agasi: Nadal najbolji teniser svih vremena