filip krajinovic

Krajinović: Nisam bio dovoljno agresivan kada je trebalo

Srpski teniser Filip Krajinović ocenio je danas posle eliminacije sa Otvorenog prvenstva Francuske u prvom kolu od Belgijanca Davida Gofana da nije igrao agresivno u trenucima kada je trebalo i dodao da je „prekretnica“ duela bio treći set.
-Imao 4:0 sa dva brejka u trećem setu i ja to nisam iskoristio. Izgubio sam taj set… To je bila prekretnica. Nisam smeo da propustim nikako tu šansu da povedem sa 2:1 u setovima… Mislim da sam zaslužio – rekao je Krajinović novinarima u Parizu posle meča.
Krajinović je danas eliminisan već u prvom kolu Rolan Garosa, pošto je izgubio od Belgijanca Davida Gofana sa 1:3, u setovima 6:3, 2:6, 6:7, 1:6.
-Moram biti zadovoljan, jer sam odigrao kvalitetan meč, ali nisam srećan što sam izgubio u četiri seta. Mislim da je trebalo da budem agresivniji, da igram sa više ‘petlje’ u trenucima kada mi je davao malo šanse – rekao je Krajinović.
Srpski teniser je rekao da je doživeo „mentalni pad“ posle izgubljenog trećeg seta i ocenio da se Gofan nakon preokreta i vođstva od 2:1 u setovima opustio i zaigrao bolje.
On je rekao da mu je malo zasmetalo što je publika na Rolan Garosu većinom navijala za Gofana.
-Delimično mi je zasmetalo što su više navijali za njega… Zapravo, što je svaki put dobijao velike aplauze za osvojene poena, dok su mene nagrađivali samo kada učinim nešto spektakularno. Podrška ga je i digla u teškim trenucima – kazao je srpski teniser.

Povezana vest:  ATP US OPEN 2010, Federer: Znam da Nadala muči US Open