novak djokovic rg 2

Đoković bolji od Nadala za polufinale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je danas Španca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:3, 6:1 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Đoković je posle dva i po sata potpuno nadigrao devetostrukog šampiona Otvorenog prvenstva Francuske i branioca titule, ali i dodatno se približio osvajanju jedinog gren slema koji mu nedostaje.
Đoković je furiozno otvorio meč, odmah napravio dva brejka za veliku prednost 4:0, ali je Španac uzvratio istom merom i sa četiri uzastopna gema vratio egal.
Ipak, Đoković je na svoj servis lako poveo sa 5:4, a potom je Nadal odličnom i riskantnom igrom spasio tri set lopte u 10. gemu.
Srpski teniser nastavio je sa odličnim servisima, ponovo je prebacio pritisak na Nadala i posle pete set lopte u 12. gemu poveo u setovima.
Drugi set doneo je dosta oprezniju igru oba tenisera, igralo se gem za gem, ali je Novak u osmom osvojio brejk i posle malih poteškoća na svom servisu duplirao prednost u setovima.
Velikih 2:0 Đokoviću su uneli dosta samopouzdanja, igrao je još slobodnije i iz toga još više pogađao linije, a posebno siguran bio je na mreži.
Slično kao i na početku duela, Đoković je startovao sa dva brejka, stekao 4:0 u gemovima, posle čega se Nadal praktično predao.
Đoković će u borbi za finale igrati protiv boljeg između Britanca Endija Mareja i Davida Ferera iz Španije.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Francuzi u polufinalu