nole-rgĐoković: Nadal će se sigurno vratiti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, dan nakon istorijske pobede protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa, izjavio je da je Španac veliki šampion i da će se sigurno vratiti na vrh.
-Na kraju krajeva, Nadal je čovek i ima pravo na loš dan. Razmumem da ljudi postavljaju pitanja koja se tiču njegove igre, ali ako želite podsetnik o tome ko je on, pogledajte statistiku njegove karijere i broj gren slemova koje je osvojio – rekao je Đoković za Rojters o protivniku koga je juče prvi put u karijeri pobedio na šljaci Rolan Garosa u karijeri.
To je bio tek drugi poraz Nadala na Rolan Garosu, od ukupno 72 meča koliko je odigrao na tom turniru u karijeri, uz devet osvojenih titula.
Nadal bi od sledećeg ponedeljka mogao da padne na 11. mesto na ATP listi.
Đoković je podsetio da je Nadal bio u silaznoj formi i 2012. i 2013, ali se vratio „u sedlo“ i osvojio Rolan Garos, odnosno US Open.
-On vrlo dobro zna šta je potrebno da radi kako bi se vratio u formu – rekao je Đoković, koji će se za mesto u finalu boriti u petak protiv Britanca Enđa Mareja.
To će biti njihov 27. međusobni duel, a Đoković vodi sa 18:8.
Đokoviću nedostaje jedino trofej u Parizu, kako bi kompletirao sva četiri gren slema, čime bi postao osmi teniser u istoriji kome je to uspelo.

Povezana vest:  Autoportreti tenisera prodati za 127.755 dolara