novak djokovic 1dan ao 1

Đoković protiv Mareja za finale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Britanac Endi Marej sastaju se danas u polufinalu Rolan Garosa.
Njihov duel na centralnom terenu Filip Šatrije počinje oko 16 sati, nakon meča između Žoa-Vilfreda Conge i Stanislasa Vavrinke.
-Marej je unapredio igru na šljaci, bolje se kreće, dobro servira, a uvek je posedovao osećaj i njegovi udarci sa osnovne linije su među najboljima u tenisu. Veoma je talentovan, takođe je i veliki borac i neko ko ima iskustva u velikim mečevima – rekao je Đoković za sajt ATP.
Đoković u meč ulazi posle fenomenalne pobede nad devotruskim osvajačem Rolan Garosa Špancem Rafaelom Nadalom (7:5, 6:3, 6:1), dok je Marej bio bolji od Davida Ferera sa 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1.
-Đoković igra vrhunski tenis, a posebno je bila impresivna njegova pobeda nad Nadalom u tri seta. Objektivno, on je najbolji teniser sveta i svestan sam da će biti izuzetno teško da ga pobedim. Ipak, i ja igram dobar tenis i fizički se osećam odlično. Poslednjih nekoliko nedelja igram sa dosta samopozdanja, što mi znači uoči ovog duela – rekao je Marej za Bi Bi Si.
Đokoviću i Mareju to će biti 27. međusobni susret, a Đoković vodi sa 18:8, uključujući sedam pobeda u nizu.
Đokoviću nedostaje jedino trofej u Parizu, kako bi kompletirao sva četiri gren slema, čime bi postao osmi teniser u istoriji kome je to uspelo.

Povezana vest:  ATP LONDON, Federer prvi polufinalista u Londonu