selektor Bogdan Obradovic
DAVIS CUP 2015
Obradović: Imamo samopouzdanje, cilj je osvajanje Dejvis kupa
 
Selektor teniske reprezentacija Srbije Bogdan Obradović rekao je uoči četvrtfinalnog duela Dejvis kupa protiv Argentine da je ekipa puna samopouzdanja i poručio da je krajnji cilj osvajanje novog trofeja u tom takmičenju.
Današnjim žrebom u Buenos Ajresu odlučeno je da susret nacionalnih timova u petak otvaraju Leonardo Majer i Filip Krajinović, a posle njih na teren izlaze Federiko Delbonis i Viktor Troicki.
-Pobeda nad Argentinom samo je jedan od zadataka u nizu. Trenirali smo četiri dana ovde, imamo dosta sati provedenih na terenu. Filipu se ispunila želja da igra prvi, a posle njega na teren izlazi Viktor. Argentinci su jaki, imaju odlične igrače, ali i mi smo puni samopouzdanja. Naš cilj je da ponovo osvojimo Dejvis kup, ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na putu do trofeja – kazao je Obradović.
On je je istakao da je srpska ekipa u stalnom kontaktu sa Novakom Đokovićem, koji će propustiti predstojeći meč na podlozi od šljake.
-Novak nam daje snagu, neprestano smo u kontaktu i podržava nas. Ono što on radi, mi isto moramo da ispunimo, a to je nasjajnije odličje. Nema diskusije, u najtežim trenucima pravili smo rezultate koji se od nas očekuju, tim je naštimovan za najveće rezultate – rekao je Obradović.
Krajinović je naveo da mu je drago što prvi izlazi na teren.
-Neće mi to smetati. Biću spreman, nemam neki preveliki problem da ustanem rano. Najbitnije je da smo svi spremni i pozitivni, nadamo se najboljem. Daćemo sve od sebe i verujem u pobedu- poručio je Krajinović.
U subotu je na programu dubl za koji su prijavljeni Karlos Berlok i Dijego Švarcman, odnosno Nenad Zimonjić i Dušan Lajović.
Poslednjeg dana meča, u nedelju, trebalo bi da se sastanu Majer i Troicki, odnosno Delbonis i Krajinović.
Četvrtfinalni meč Dejvis kupa između Argentine i Srbije počinje sutra od 16 sati.
Povezana vest:  Đoković: Potrebni su mi mečevi