troicki davis cup 2015 3

Troicki poražen od Delbonisa, Srbija gubi sa 2:0 

Teniska reprezentacija Srbije gubi u Buenos Ajresu od domaće selekcije Argentine sa 2:0, posle prvog dana četvrtfinalnog meča Svetske grupe Dejvis kupa.
Ubedljivo vođstvo Argentinicima obezbedio je Federiko Delbonis savladavši večeras Viktora Troickog u pet setova – 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2.
Prethodno je u prvom duelu Leonardo Majer bio siguran protiv Filipa Krajinovića (6:4, 6:2, 6:1), pa su srpski teniseri na korak od eliminacije.
Na početku meča između Troickog i Delbonisa sve je govorilo da Srbija ide ka izjednačenju. Troicki je igrao izvanredno i u velikom stilu poveo sa 2:0 u setovima, ali mu je u nastavku neshvatljivo popustila koncentracija.
To je znalački iskoristio Delbonis, 77. na ATP listi, i uz bučnu podršku sa tribina zaigrao kao preporođen.
Argentinac je umeo da kazni sve greške srpskog tenisera, u petom setu je potpuno nametno ritam i inicijativu i na kraju zasluženo trijumfovao nakon tri i po sata maratonske borbe iskoristivši prvu meč loptu.
Drugog dana susreta između Argentine i Srbije, u subotu, na programu je meč dublova za koji su prijavljeni Karlos Berlok i Dijego Švarcman (Argentina), odnosno Nenad Zimonjić i Dušan Lajović (Srbija).
Poslednjeg dana, u nedelju, trebalo bi da se sastanu Majer i Troicki, odnosno Delbonis i Krajinović.
Pobednik četvrtfinalnog duela između Argentine i Srbije u polufinalu Dejvis kupa sastaće se sa boljim iz meča Kanada – Belgija.

Povezana vest:  Đokvić ubedljiv protiv Delića, Srbija vodi 1:0