novak djokovic 1dan ao

Đoković u drugom kolu turnira u Montrealu

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se danas u drugo kolo Mastersa u Montrealu pošto je pobedio 33. igrača sveta Brazilca Tomasa Belučija sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).
Đoković je u osmom gemu prvog seta napravio brejk i posle gema na svoj servis poveo u meču. U drugom setu nije bilo brejkova, pa je meč odlučen u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio sa 7:4 i posle sat i 49 minuta ; obezbedio plasman u drugo kolo Rodžers kupa.
-Čestitam Belučiju jer je igrao dobro i čvrsto, nije odustajao, vraćao je skoro sve loptice i dobro servirao. Mislim da je mnogo napredovao – rekao je Đoković.
Đoković je protiv Belučija ostvario 250. pobedu na Mastersima. On je jutros odigrao prvi meč na tvrdoj podlozi od marta.
-Bilo mi je potrebno malo vremena da uđem u ritam. Mislim da će mi i takmičenje u dublu pomoći da radim na pojedinim aspektima svoje igre i pripremim se za naredni duel u singlu – rekao je Đoković.
Đoković je petu uzastopnu godinu prvi nosilac na Rodžers kupu, a taj turnir osvajao je tri puta, 2007, 2011. i 2012. godine.
Prvi teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Džeka Soka i 14. nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010, Francuska bez Benetoa u dublu sa Srbijom