marej davis-cup

Britanci igraju protiv Australije u Glazgovu u polufinalu Dejvis kupa

Polufinalni duel Dejvis kupa teniskih reprezentacija Velike Britanije i Australije biće odigran u Glazgovu u septembru, sopštio je danas Teniski savez Velike Britanije (LTA).
LTA je planirao da se duel odigra od 18. do 20. septembra u mančesterskoj MEN Areni, ali je ta dvorana zauzeta zbog koncerta engleske grupe Florens end d mašin, pa će se tenis igrati u Emirejts areni u Glazgovu.
Britanci su u martu u Glazgovu u osmini finala pobedili SAD (3:2), dok su u Londonu u četvrtfinalu prošlog meseca bili bolji od Francuske (3:1).
Britanci će pokušati da se plasiraju prvo finale Dejvis kupa od 1978. godine.
U međusobnim duelima sa Velikom Britanijom, Australija vodi sa 8:4.
-Uzbudljivo je što će naša ekipa ponovo igrati u Glazgovu. Uvek je posebno igrati pred domaćom publikom i imali smo sreće što smo prethodna tri duela u Dejvis kupu bili domaćini. U Glazgovu je jedinstvena atmosfera, publika je neverovatna. To će biti važna nedelja i uradićemo sve što možemo da odvedemo Veliku Britaniju u finale – rekao je treći teniser sveta Endi Marej.
Marej ima dobar rekord u Dejvis kupu, pobedio je u 21 od 23 mečeva u singlu.
U drugom polufinalu Dejvis kupa u Briselu će od 18. do 20. septembra igrati Belgija i Argentina. Te ekipe su do sada igrale samo jednom i pobedila je Belgija.

Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Marej drugi finalista Vimbldona

PHOTO: Jordan Mansfield/Getty Images Sport