novak_djokovic_rim_111ATP ROLAN GAROS 2010

Đoković u četvrtfinalu

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske pošto je danas u Parizu pobedio 98. igrača sveta Amerikanca Robija Đineprija sa 3:1 u setovima (6:4, 2:6, 6:1, 6:2).

Đoković će za mesto u polufinalu igrati protiv pobednika meča 22. nosioca Jirgena Melcera iz Austrije i Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije, 114. tenisera sveta, koji je na turniru eliminisao Endija Rodika.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2016, Đoković: Glava i srce mi nisu dozvolili da predam meč

Treći nosilac je sa Melcerom igrao dva puta, 2006. godine na turniru u Mecu i 2009. godine u Haleu i oba puta je pobedio, dok će protiv Gabašvilija prvi put igrati.

Đoković se mučio u prvom setu sa Amerikancem. Đinepri je odlično servirao u prvoj deonici meča, gotovo bez greške i za kratko vreme dobijao svoje gemove. Ipak, pri rezultatu 5:4 za Đokovića, srpski reket broj jedan uspeo je napravi nrejk i zasluženo osvoji prvi set. Drugu deonicu, bez problema dobio je Amerikanac ali to je bilo sve što može da uradi u tom meču.

Povezana vest:  Porše opet ugostio najbolje teniserke sveta u Štutgartu

Treći i četvrti set Đoković je dobio odličnom igrom, izlaskom na mrežu i preciznijim udarcima i zasluženo je došao do četvrtfinala. Mč je trajao dva časa i 18 minuta.