novak djokovic vim polu

Đoković pobedio Gofana i prošao u četvrtfinale 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je večeras Belgijanca Davida Gofana sa 2:1 u setovima – 6:4, 2:6, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Sinsinatiju.
Đoković je u duelu sa Belgijancem bio korak od eliminacije, ali je na čudesan način uspeo da se izvuče i napravi veliki preokret za treći trijumf u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.
Srbin je dobio prvi set posle velike borbe, ali je u drugom bio gotovo neprepoznatljiv. Nervozan i pasivan pravio je brojne greške, što je izuzetno raspoloženi i motivisani Gofan, trenutno 14. na ATP listi, umeo da iskoristi i kazni.
Početak trećeg seta nagoveštavao je da od Đokovićeve titule u Sinsinatiju ni ove godine nema ništa, u njegovom 11. učesčhu na ovom turniru.
Odlični Belgijanac napravio je dva brejka i poveo sa 3:0, a onda su se kod Đokovića „upalile lampice“ i zaigrao je kao preporođen.
Dva puta je oduzeo servis protivniku i izjednačio na 3:3, da bi u ostatku duela dominantnom igrom, ponajviše zahvaljujući izuzetnoj mentalnoj snazi, rutinski završio posao nakon sat i 45 minuta atraktivne borbe.
Srpski teniser tako je novom pobedom nastavio put ka jedinoj tituli na turnirima iz masters serije koja nedostaje u njegovoj bogatoj riznici trofeja.
Đokovićev protivnik u borbi za polufinale je Švajcarac Stan Vavrinka, koji je ranije danas savladao Hrvata Iva Karlovića u dramatičnom meču sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).
Turnir u američkoj državi Ohajo igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Švajcarac Rodžer Federer.

Povezana vest:  Beker i naredne sezone uz Đokovića