ana ivanovic  photo  Bradley Kanaris  Getty Images Sport

Ivanović ispustila pobedu protiv Vilijams, bez polufinala

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira premijer serije u Sinsinatiju pošto je večeras u četvrtfinalu izgubila od branioca titule, Amerikanke Serene Vilijams, sa 2:1 u setovima – 3:6, 6:4, 6:2.
Deveta teniserka sveta ispustila je pobedu nad prvom, koju je imala „u rukama“.
Nakon velike i uzbudljive borbe, obeležene sa čak 14 brejkova, Srpkinja je poklekla u odlučujućim trenucima, čemu je ponajviše doprinela njena uobičajena boljka, psihološka nestabilnost tokom meča.
Prvi set Ivanovićeva je odigrala izvanredno, dobila ga posle tri brejka, i u tim trenucima činilo se da nezadrživo grabi ka uspehu, iako je i Amerikanka osvojila dva gema na servis protivnice.
U nastavku duela srpska teniserka pokazala je sve kvalitete, jer je nakon vođstva Amerikanke sa 3:0 uspela da se vrati u meč dobivši četiri gema zaredom, međutim, platila je ceh brzopletim greškama, pa je Vilijams zasluženo izjednačila na 1:1.
Početak trećeg seta pokazivao je da bi Ivanovićeva ipak mogla da sruši favoritkinju, povela je sa 2:0, ali je sve krenulo nizbrdo kada je Amerikanka brejkom izjednačila na 2:2.
Snažnim i preciznim udarcima najbolja svetska teniserka pojačala je ritam, Srpkinja je sve više posustajala, da bi u završnici bila sasvim demoralisana i Vilijams je rutinski okončala meč posle sat i 50 minuta borbe.
U duelu za finale Vilijams u subotu čeka pobednicu susreta u kojem kasnije večeras igraju Čehinja Lusi Safarova i Ukrajinka Elina Svitolina.
Ženski turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

Povezana vest:  Đoković u polufinalu, Južnji povukao