Justine_Henin_slavlje_1WTA ROLAN GAROS 2010

Enan: Izdali su me živci!

 

Posle 24 uzastopne pobede na Otvorenom Prvenstvu Francuske, nekada prvi reket sveta – Belgijanka Žestin Enan pretrpela je poraz u osmini finala ovogodišnjeg Rolan Garosa od Australijanke Samante Stosur.

Enan je samo prvi set odigrala na svojom nivou i dobila ga je sa 6:2. Posle toga je na terenu izgledala neprepoznatljivo. Iako je Samanta Stosur odigrala vrlo dobar meč, mora se istaći da ipak nije ona bila toliko dobra koliko je Enan bila loša. Stosur je drugi set dobila sa 6:1, a treći, odlučujući sa 6:4.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Ivanović u trećem kolu US Opena

Iako je bilo vidljivo da je Australijanka igrala stisnutom rukom i kada je postalo jasno da bi mogla savladati najvećeg favorita za titulu Enan je Stosur svojim greškama gurala prema pobedi. Kod 4:4 i 30:30, Belgijanka je prvo napravila dvostruku servis grešku, a onda izbacila bekend udarac u aut. Kada je Stosur servirala za meč, tri bekenda poslala u mrežu. Bolju uslugu Stosur nije mogla dobiti.

-Moji živci danas jednostavno nisu bili dovoljno jaki. Osećala sam se jako nervozno, uznemireno a to mi se inače ne događa. Osećala sam se mentalno iscrpljeno. Nikako nisam uspela da se dovedem na onaj nivo psihičke mirnoće koju morate imati za ovakve mečeve – iskreno je priznala Enan, kojoj je ovo bio peti uzastopni dan na terenu.

Povezana vest:  Meč Janković - Rus prekinut zbog mraka

Platila je cenu kišnih prekida minulih dana, ali to joj nikako ne može biti opravdanje za vrlo lošu igru u drugom i trećem setu. U ta dva seta je prikupila samo osam direktnih poena a Stosur 20.

-Enan će morati provesti još nekoliko meseci na Turu da bi se vratila na nivo na kojoj smo je navikli gledati. Ja sam siguran da će tada biti opet ona stara – analizirao je na Eurosportu poraz Belgijanke Mats Vilander, trostruki pobednik Roland Garosa u osamdesetima prošlog veka.

Povezana vest:  Serena Vilijams i Angelika Kerber otkazale nastup u Dubaiju

Enan je Roland Garos osvajala 2003, 2005, 2006. i 2007. Neposredno uoči turnira pre dve godine se povukla u penziju, iz koje je izašla posle 20 meseci pause.