novak djokovic 1dan ao 1

Đoković rutinski preko Sepija do osmine finala US Opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD savladavši večeras Italijana Andreasa Sepija u tri seta – 6:3, 7:5, 7:5.
Đoković je rutinskom igrom došao do očekivane pobede nad Italijanom, ukupno 11. u isto toliko njihovih dosadašnjih međusobnih duela.
Iako nije igrao na prepoznatljivom nivou, ono što je pružio bilo je dovoljno da Sepi ni ne pomisli na eventualno iznenađenje.
Trenutno 25. teniser sveta uložio je maksimum truda, ponajviše zbog želje da konačno prekine „crnu seriju“ u duelima sa Đokovićem.
Posebno dobar bio je u drugom i trećem setu, ali je srpski as redovno pronalazio rešenja da uzvrati i preuzme kontrolu meča u kojem nije bilo previše uzbuđenja.
Sepijev novi poraz najavljen je u trećem gemu trećeg seta, kada je Đoković brejkom poveo sa 2:1, situacija je malo zakomplikovana time što je Italijan na isti način uzvratio u 10. gemu za izjednačenje (5:5), ali je srpski teniser sačuvao koncentraciju.
Odmah je oduzeo servis protivniku za vođstvo od 6:5 i potom okončao duel nakon dva sata i 28 minuta borbe, iskoristviši prvu meč loptu.
Srpski teniser u osmini finala čeka pobednika susreta u kojem igraju Belgijanac David Gofan i Španac Roberto Bautista Agut.

Povezana vest:  ATP TORONTO, Đoković u četvrtfinalu, pao i Hanesku