nole njujork pehar

Đoković: Ova i 2011. godina najbolje u životu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je ova godina uz 2011. najbolja u životu, pošto je rano jutros po srednjoevropskom vremenu osvojio Otvoreno prvenstvo SAD.
-Ovo je bila neverovatna sezona, posle one iz 2011, najbolja u mom životu. Ali, ove uživam više nego tada jer sam u međuvremenu postao suprug i otac, tako da je sve to slađe – rekao je Đoković u Njujorku nakon pobede u finalu nad Švajcarcem Rodžerom Federerom. 
Prvi teniser sveta ove je godine osvojio tri gred slema, Melburn, Vimbldon i Njujork, a igrao je i u finalu četvrtog, Roland Garosu, u kome je poražen od Stanislasa Vavrinke. Đoković je pobedom nad Rodžerom Federerom sa 3:1 u setovima osvojio svoj drugi Ju-Es open, a ukupno 10. grend slem u karijeri.
-Ovakvi rezultati su ono što me motiviše da nastavim dalje – istakao je najbolji svetski teniser.
Đoković je kazao da protiv Federera uvek mora da se da maksimum, jer je on verovatno najbolji teniser u istoriji.
-Federer uvek izvlači najbolje iz mene. On mi daje dodatni motiv i protiv njega uvek mora da se pruži maksimum. Imao sam dodatni pritisak, jer sam igrao protiv verovatno najboljeg tenisera u istoriji – kazao je Đoković.
Federer je rekao da je zadovoljan svojom igrom.
-Zadovoljan sam svojom igrom. Uvek je teško igrati protiv Đokovića i nas dvojica posle svakog duela znamo još više jedan o drugog – rekao je Federer. 
Đoković i Ferer do sada su se sastajli 42 puta i rezultat u pobedama je nerešen – 21:21.

Povezana vest:  Srbija igra sa Mađarskom i Austrijom u Fed kupu

Photo: Clive Brunskill/Getty Images