novak djkovic sad 22

Đoković: Igrao sam igricu – viču Rodžer, a ja čujem Nole

Američki mediji nastavljaju sa divljenjem da pišu o najboljem teniseru sveta Novaku Đokovića, koji je u finalu US opena savladao ne samo po mnogima najboljeg igraca svih vremena Rodžera Federera, već i pravu vojsku od 23.000 navijača.
„US today“ posle epske pobede Đokovića konstatuje da je vreme da se otvori diskusija o tome ko je „broj jedan“ svih vremena.
„Njujork tajms“ takođe traga za „tajnim oružjem“ Đokovića i zakljucuje da je u pitanju njegov um.
„Rasprodat Artur Eš stadion zdušno je navijao protiv Đokovića, čak ga je ometao i prilikom servisa, sve s ciljem da se pogura Federer preko ciljne crte“, konstatuje „Njujork tajms“ i prenosi reči Đokovića koji je u intervjuu otkrio da je sve vreme u stvari „igrao igricu protiv samog sebe“.
-Kad god bi oni vikali ‘Rodžer’, ja bih to u svojoj glavi preveo kao “Novak” –  rekao je Đoković.
Američki list ocenjuje da je Novak protiv sebe imao jednu od najneprijateljskije raspoloženih publika u novijoj istoriji gre slem finala.
-Kapa dole pred Đokovićem koji je uspeo da se nosi sa svim tim, jer iskreno, nervi teško to mogu da podnesu – priznao je jedan od trenera Federera Sebverin Luti.
„Njujork tajms“ dalje navodi da je Đoković verovatno kroz čitavu svoju karijeru i teške uslove koje je imao morao da razvije pravi odbrambeni arsenal.
-Đoković mora da je razvio taj mehanizam kroz godine stalnih izazova – od detinjstva koje je proveo u Srbiji koja je bila u ratnom okruženju, do ekonomskih nedaća i ranog odvajanja od roditelja, kada je sam morao da traži mesto pod suncem – ističe autor u tekstu i onda postavlja pitanje – „Pogledajte ko je ponovo osvojio tri od četiri gren slem titule ove sezone, izgubivši samo u finalu Rolan Garosa. Pogledajte ko je sakupio rekordni broj od 16,.000 poena u kompjuterskom renkingu, najveći broj otkako se vrši ovakav način izračunavanja Pogledajte ko je već obezbedio mesto broj jedan na listi na kraju sezone“.
-Uspeo sam da naučim kako da koristim sve ono sto sam već iskusio. Mislim da je moj karakter važan, ali isto tako i sve ono što sam proživeo. što mi je dalo snagu da se nosim sa okruženjem kakvo je bilo one noći u Njujorku – rekao je Đoković.

Povezana vest:  AO 2013, Đoković počinje odbranu Melburna protiv Matjea