novak djokovic 1dan ao

Đoković: Želim da nastavim pobednički niz u Pekingu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da mu uslovi na ATP turniru u Pekingu odgovaraju i da želi da nastavi pobednički niz u glavnom gradu Kine.
Đoković se posle trijumfa nad Že Žangom (6:2, 6:1) izjednačio sa Amerikancem Džimijem Konorsom po broju uzastopnih pobeda na jednom takmicenju.
Srpski teniser sada ima skor 26-0 i nedostaje mu još šest da sruši rekord Rafaela Nadala, koji je na Rolan Garosu nanizao 31 uzastopnu pobedu.
-Uslovi mi definitivno odgovaraju. Osećam se veoma prijatno kada igram na centralnom terenu. Pretpostavljam da mi taj pozitivan rekord daje dodatno samopouzdanje i zato igram dobro. Nema nekog posebnog razloga. Želim samo da nastavim dalje i pobeđujem – rekao je Đoković za sajt ATP.
On će u četvrtfinalu igrati protiv Džona Iznera iz SAD, koji je bio bolji od Australijanca Džona Milmana sa 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.
Biće to njihov 10. duel, a Srbin vodi sa 7-2 u pobedama. Đoković je dobio poslednja četiri međusobna susreta, uključujući i dva ovogodišnje na mastersima u Indijan Velsu (6:4, 7:6) i Majamiju (7:6, 6:2).

Povezana vest:  Britanska pop zvezda Sajmon Veb na Dejvis kup meču na Tašmajdanu