novak_djokovic_rim1Đoković: Razočaran sam

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je veoma razočaran posle današnjeg poraza na Rolan Garosu, pre svega zato što je četvrtfinalni duel sa Jirgenom Melcerom izgubio zbog svojih grešaka.

-Čestitke Jirgenu. Igrao je zaista dobro poslednja tri seta. Međutim, ja sam pravio velike greške. Time sam mu dozvolio da se vrati u meč… To je tenis, to su grend slem turniri. Uvek morate da igrate do samog kraja“, rekao je Đoković posle poraza od 2:3 u setovima (6:3,6:2, 2:6, 6:7, 4:6).

Povezana vest:  ATP MEC, U finalu Simon - Zverev

Đoković je meč izgubio iako je vodio sa 2:0 u setovima i imao brejk prednosti u trećem setu. Porazu su, međutim, u samom finišu doprinele i neke sporne sudijske odluke od kojih je barem jedna, kako je kasnije pokazao snimak, bila pogrešna. I to ona u poslednjem gemu.

-Iz moje perspektive mislim da je moja lopte bila dobra, u polju. Ne znam zašto je glavni sudija odlučio suprotno. Ne znam šta se dešavalo sa njim… Ali nekada morate da imate sreće i sa sudijskim odlukama – kazao je treći teniser sveta, ali i priznao da sudija nije odlučio pobednika meča.

Povezana vest:  Đoković: Pad nije bio strašan, odmor će mi dobro doći

-Ne mogu da ga krivim za poraz. Trebalo je da ranije završim posao, a to što nisam to je definitivno moja greška i ja snosim posledice – rekao je Đoković.