andy murray

Marej i Conga u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pošto je pobedio 13. tenisera sveta Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:4). Izner je dobio prvi set posle taj-brejka sa 7:4, a drugi teniser sveta Marej je u naredna dva seta napravio po jedan brejk i za dva sata i 30 minuta izborio plasman u četvrtfinale.
Britanac će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela petog nosioca Tomaša Berdiha iz Češke i Francuza Žila Simona, koji je postavljen za 10. nosioca.
Plasman u četvrtfinale ostvario je i Francuz Žo Vilfred Conga, koji je danas pobedio Španca Alberta Ramosa-Vinolasa sa 2:1 u setovima (6:7, 7:5, 6:4).
Conga, 15. teniser sveta, pobedio je Ramosa-Vinolasa, koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žreba, za dva sata i 45 minuta. Ramos-Vinolas, koji je u drugom kolu izbacio Rodžera Federera, osvojio je prvi set u taj-brejku sa 7:5, a Conga je posle toga u drugom i trećem setu napravio po brejk, što mu je bilo dovoljno za pobedu.
Conga će za mesto u polufinalu igrati protiv pobednika meča šestog nosioca Keija Nišikorija iz Japana i Kevina Andersona iz Južne Afrike, koji je postavljen za 12. nosioca.

Povezana vest:  Nova ATP lista, napredak Tipsarevića do 35. mesta