Rafael_Nadal_slavlje_rukeRafael Nadal: Na terenu nikad ne razmišljam o osveti

 

U polufinalu Roland Garosa igrati će Rafael Nadal i Jirgen Melcer, odnosno Robin Soderling i Tomas Berdih. U svakom smislu su to neočekivani mečevi u završnici na Otvorenom Prvenstvu Francuske.

U polufinalu nema ni prvog igrača na svetu Rodžera Federera, ni trećeg Novaka Đokovića, a najveće iznenađenje je ulazak među četiri poslednja Jirgena Melcera, austrijskog tenisera koji je time ostvario uspeh karijere. U polufinalu će na suprotnoj strani 22. nosioca Melcera stajati Nadal, najbolji igrač zemljanih terena poslednje decenije.

Povezana vest:  ATP ATLANTA, Tipsarević izgubio i u dublu

-Ne razmišljam o Nadalu. Tek sam dobio najveći meč u svojoj karijeri i dajem sebi dovoljno oduška da još malo uživam u toj pobedi. Nikada u karijeri nisam dobio meč na tri dobijena seta, a kada sam izgubio prva dva. Shvatite me, želim još malo pričati o pobedi protiv Đokovića – uz smeh je komentarisao Melcer, prvi Austrijanac posle Mustera u polufinalu nekog Grand Slem turnira.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Serena Vilijams nastavlja odbranu titule

Svi već konstruišu svoje finale za ovu godinu, a u njemu bi se trebali takmičiti Nadal i Soderling. Između te dvojice tenisera već duže vreme traje „hladni rat“, a podsetimo da je prošle godine Šveđanin pobedio Nadala u Roland Garosu, te time prekinuo Nadalov dugi niz pobeda u Parizu.

-Osveta?! Nemam pojma o čemu pričate. Nikada na teren ne izlazim sa namerom osvete, niti bilo kakvog sećanja kako je poslednji meč završio. Tada potpuno gubite koncentraciju i to će vas odvesti samo na lošu stranu. Uostalom, pre finala moram igrati polufinale i potpuno sam fokusiran na Melcera koji igra sjajno. Ako uđem u finale tada možemo da pričamo o tom meču – rekao je Nadal, drugi teniser sveta.

Povezana vest:  Đoković započeo 321. nedelju na prvom mestu ATP liste