Olga Danilovic i Kristina Novak

Danilović pobedom u Almereu među 100 juniorki sveta

Najbolja mlada teniserka Srbije Olga Danilović skočiće među 100 prvih juniorki sveta, pošto je osvojila titulu na ITF turniru u Almereu.
Danilović je na turniru u holandskom Almereu u finalu savladala drugog nosioca turnira Belgijanku Laru Salden sa 6:4, 3:6, 6:3.
U poslednjih mesec i po dana Danilovićeva je odigrala cetiri ITF turnira (konkurencija do 18 godina) osvojivši tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere) i igrala jedno finale (Lošinj).
Ona je u 2014. osvojila ITF prvenac u Skoplju.
-Izuzetno sam zadovoljna svim što sam učinila od početka septembra do sada. Ostvarila sam veliki broj pobeda, mečeva, ali i poena koji mi donose plasman na juniorski gren slem u Melburnu, moj prvi Australian Open kome se jako radujem. Na turniru u Almereu bila sam sa tatom i ovo je naša prva zajednička ITF titula, meni posebno draga – rekla je Danilović za sajt Teniskog saveza Srbije.
Danilovićeva zbog godina (14) ima limitiran broj turnira na evropskoj i svetskoj sceni.
-Do kraja kalendarske 2015. odigraću i ono što svi juniori najviše vole – turnire na Floridi (Edi Her i Oranž Boul) gde očekujem da nastavim sa dobrim rezultatima, ali pre svega da steknem dragoceno iskustvo igrajući sa najboljim juniorkama sveta – zaključila je Danilović.

Povezana vest:  AO 2013, Jovanovski zaustavljena u osmini finala