novak djokovic masters

Đoković: Titula u Londonu je savršen kraj savršene sezone

Srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je osvajanjem svoje pete titule na završnom ATP turniru na savršen način završio savršenu sezonu i da je ponosan na postignute rezultate u 2015. godini.
Prvi teniser sveta Đoković osvojio je večeras u Londonu peti put u karijeri, a četvrti uzastopno, završni ATP turnir pošto je pobedio trećeg igrača sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).
Đoković je ove sezone osvojio 11 titula, od čega tri grend slema i šest Mastersa, a prvi je teniser u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni ATP turnir.
-Ovo je savršen kraj savršene sezone. Veoma sam ponosan na sva dostignuća i nije mogao biti bolji finiš ove duge sezone. To mi ne bi uspelo bez podrške najbližih i svog tima. Samo pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu, da se takmičim na ovakvom nivou. Kada počinjete sa tenisom sanjate da igrate ovakve turnire i da osvajate trofeje – rekao je Đoković posle meča.
To je bio 44. duel Đokovića i Federera, a srpski teniser izjednačio je skor na 22:22.
On je rekao da se raduje odmoru sa porodicom i da će posle toga razmišljati o narednoj sezoni. Đoković je čestitao Federeru na dobroj igri u Londonu.
-Čestitam mu na odličnoj nedelji. Želim mu sjajnu sledeću sezonu, znam da možemo da igramo još velikih mečeva – rekao je Đoković.
Federer će godinu završiti na trećem mestu na ATP listi, iza Britanca Endija Mareja. On je 10. put igrao u finalu, drugi put uzastopno i pretrpeo drugi poraz, nakon što je prošle godine predao meč zbog povrede leđa. On je rekorder sa šest titula na završnom ATP turniru.
-Nikada nije zabavno stajati na strani koja ne pobeđuje, ali bolje je nego da ne igram, kao što je bio slučaj prošle godine. Srećan sam što sam danas bio u finalu. Ova nedelja je bila odlična, imao sam fantastičnu godinu. Novak je zaslužio pobedu, čestitam mu na neverovatnoj godini. Sezona je dug i teška, uživao sam u svakom trenutku, ali sve ovo ne bih postigao bez svog tima – rekao je Federer.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Đoković nastavlja dominaciju, pao Fiš, Osvojen Montreal

PHOTO: Julian Finney/Getty Images Sport