nenad zimonjic

Zimonjić propušta Otvoreno prvenstvo Australije zbog povrede

Srpski teniser, jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić propustiće prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu zbog povrede palca. Kako je danas preneo Sportski žurnal, Zimonjić je slomio palac na skijanju u Austriji i odsustvovaće sa terena do polovine februara.
-Bio sam na snimanju, nagnječio sam palac između štapa u desnoj ruci. Snimak je pokazao da postoji malo naprsnuće, vidi se fraktura. Lekari kažu da moram da pauziram šest nedelja, a posle četiri ću na kontrolu. Nadam se da neću morati da pauziram duže od šest nedelja, a posle moram na fizikalnu terapiju – rekao je Zimonjić.
Zimonjić će tako prekinuti seriju od 54 uzastopna učešća na grend slem turnirima.
-To će biti tek treći izostanak otkako sam 1999. godine počeo da nastupam na grend slem turnirima. Preskočio sam Rolan Garos dva puta, 1999. godine jer nisam dobio vizu i 2002. godine zbog povrede – rekao je on.
Zimonjić je na Australijan openu trebalo da nastupi sa Žilom Milerom iz Luksemburga. Prvi grend slem turnir u sezoni igraće se od 18. do 31. januara u Melburnu.

Povezana vest:  Leander Paes igra protiv Srbije