viktor troicki slavlje

Troicki: Bilo bi teško oporaviti se da sam izgubio

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da je izuzetno srećan što je osvojio titulu na turniru u Sidneju i dodao da bi bilo izuzetno teško oporaviti se da je izgubio u finalu od Bugarina Grigora Dimitrova.
-Ne bih mogao da zamislim šta bi se desilo sa mnom da sam izgubio danas. Bilo bi neverovatno teško da se oporavim od poraza – rekao je Troicki posle meča.
Srpski teniser odbranio je danas titulu na turniru u Sidneju, pošto je u finalu sa 2:6, 6:1, 7:6 (9:7) savladao Dimitrova.
-Jedna lopta je odlučila meč… Igrao je sjajn tenis na početku i nije mi pružio nikakvu šansu. Rekao sam sebi tada da ‘U redu, ovo neće potrajati ukoliko nešto ne promenim’. Na svu sreću, podigao sam nivo igre, a i povratila mi se energija. On je potom u drugom setu počeo da promašuje i pružio mi priliku da se vratim – rekao je Troicki.
On je rekao da mu je završnica seta bila jedna od najstresnijih u karijeri.
-U trećem setu je bilo sve otvoreno. Servirao sam za trofej na 5:4, ali sam izgubio tada… Ne znam šta se deslio. Samo mi je drago što sam na kraju ;uspeo da pobedim. Meč je mogao i on dobiti. Bilo je izuzetno stresno. Ovo je moje osmo finale u karijeri, a nikada nisam odigrao ovakvo finale, da je bilo ovoliko neizvesno – rekao je Troicki.
Troicki je poslednji poen na meču osvojio na servis Dimitrova – tokom razmene poslao je jednu kraću lopticu i ođednom se našao u defanzivi.Bugarin je odigrao jak forhend i izašao na mrežu, ali je Troicki odigrao pasing šot iz bekhenda i došao do trećeg trofeja u karijeri.
-To je udarac kojim najviše volim da osvojim poslednji poen. mnogo puta mije doneo sreću takav udarac. Podsetilo me na finale Dejvis kupa 2010. Godine – dodao je srpski teniser.

Povezana vest:  Pobede Serene Vilijams, Bertans i Vekić

PHOTO: Mark Metcalfe/Getty Images