djokovic slavlje ao

Đoković bolji i od Sepija, u osmini finala sa Simonom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u trećem kolu pobedio Italijana Andreasa Sepija u tri seta, 6:1, 7:5 i 7:6.

Branilac titule na Australijan openu će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je ranije danas slavio protiv Argentinca Federika Delbonisa sa 3:0.

Povezana vest:  Jovana Jakšić bez titule u kineskom Aningu

Đoković je sjajno otvorio meč, Italijan nikako nije uspevao da mu parira, pa je vrlo brzo na semaforu pisalo 5:0. Sepi je tek u šestom gemu došao do prvog gema u meču, ali je srpski teniser samo minut kasnije iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0 posle 25 minuta igre.

U drugom setu se vodila mnogo veća borba na terenu, Sepi se razigrao, dok je nivo igre Đokovića opao.

Povezana vest:  WTA LISTA, Serena Vilijams prva, JJ druga, Ana 65, Bojana 93.

Igralo se gem za gem sve do 11. gema, kada je najbolji teniser sveta oduzeo servis protivniku i poveo sa 6:5, da bi u narednom potvrdio taj brejk i poveo sa 2:0 u setovima.

Sličan scenario viđen je i u trećem setu, teniseri su čuvali svoj servis, pa je pobednik rešen u taj-brejku. Sepi je u tom delu igre stigao do dve set lopte, ali je Đoković spasio obe, da bi potom stigao do prve meč lopte koju je i iskoristio i plasirao se u osminu finala Australijan opena.

Povezana vest:  Tipsarević pobedio Dmitrova u egzibicionom meču