djokovic monte karlo

Djoković srećan zbog pobede u tri seta

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da je srećan zbog činjenice da je težak meč protiv Andreasa Sepija na Australijan openu dobio u tri seta. Djoković se danas plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu pobedio Italijana Andreasa Sepija u tri seta, 6:1, 7:5 i 7:6.
Najbolji teniser sveta lako je dobio prvi set, ali je potom u drugom i trećem morao da se pomuči kako bi stigao do trijumfa.
-Sepi je u drugom i trećem setu igrao odlično, servirao je dobro. To je bila velika prednost za njega, bilo mi je potrebno vreme da počnem da čitam njegove servise. Igrao je veoma ravno i duboko… – rekao je Djoković posle meča.
Djoković je u taj-brejku trećeg seta spasio dve brejk, odnosno set lopte Sepija. 
-Napravio sam nekoliko grešaka kada sam vodio sa 4:2 u taj-brejku, Sepi je imao priliku da osvoji set. Bio sam suočen s velikim problemima, ali sam uspeo da odigram nekoliko dobrih voleja… Bilo je tako blizu, jedan udarac, jedan poen me je delio od četvrtog seta, što mi uopšte ne bi trebalo – rekao je Djoković.
Branilac titule na Australijan openu će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je ranije danas slavio protiv Argentinca Federika Delbonisa sa 3:0. 

Povezana vest:  Voznijacki kritikovala WTA: Bila sam primorana da igram