serena viliams

Serena Vilijams se ne seća prve pobede nad Šarapovom

Najbolja teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams, rekla je danas da se ne seća mnogo meča u kojem je prvi put na Otvorenom prvenstvu Australije nadigrala Ruskinju Mariju Šarapovu.  Bilo je to pre 11 godina, sada već davne 2005, kada je Vilijamsova slavila u tom polufinalu sa 2:1.
-Branila sam meč lopte, toga se sećam. Sećam se da sam udarila najjače što mogu… Sećam se da sam pobedila – podsetila se danas Serena Vilijams tog meča u kojem je spasila tri meč lopte. 
I Šarapova pamti taj duel iz 2005. godine, a kako ne bi. Tog dana je počeo njen niz od 17 poraza od Amerikanke. Trenutni rezultat u medjusobnim duelima je 18:2 u korist Serene Vilijams. Njih dve će se sada ponovo sastati, ovog puta u četvrtfinalu Australijan opena. 
-Radujem se što ću igrati protiv najbolje na svetu. Poslednjih nekoliko godina dokazuje da je najbolja – rekla je Šarapova. 
Dominacija Serene Vilijams u ženskom tenisu stvorila je veliki jaz izmedju nje i svih ostalih na WTA listi. Ona je osvojila 21 grend slem titulu, uključujući i prošlogodišnje na Australijan openu, Vimbldonu i Rolan Garosu. Nedostajala joj je jedino titula na Otvorenom prvenstvu SAD da postane prva teniserka kojoj je osvojila veliki Grend slem. 
-Tokom cele karijere najviše su me motivisali porazi. Kada izgubim, jednostavno postanem bolja – rekla je Amerikanka, koja je kroz prvu nedelju na Australijan openu prošla bez izgubljenog seta. 
Na pitanje da li joj serija pobeda protiv Šarapove uliva dodatno samopouzdanje pred četvrtfinalni duel, ona je rekla:

Povezana vest:  ATP UMAG 2011, Koncert Monserat Kabalje na otvaranju turnira u Umagu

-Imam poverenja u svoju igru, nema veze da li igram protiv nje ili nekog drugog. Ako nastavim da igram ovako, sve će biti dobro.
Vilijamsova je sa 34 godine najstarija teniserka koja je na broju jedan na WTA listi, ali godine izgleda njoj nisu problem. Svakim novim turnirom ona ima novu šansu za ulazak u istoriju.  Ukoliko ponovo trijumfuje u Melburnu, osvojiće 22. gredn slem titulu i izjednačiće se sa Štefi Graf. Naredni cilj nakon toga biće joj 24 titula, koliko je osvojila legendarna Australijanka Margaret Kor.
-Ta brojka je blizu, ali je isto tako i daleko. Iskreno, idem meč po meč. Nikad ne igram razmišljajući o tome da stignem Margaret Kor. Igram samo sa željom da osvojim titulu i to je to – rekla je Serena Vilijams.

Povezana vest:  ZARADE TENISERA, Đoković ove godine zaradio više od Federera